complete opleiding  

                                                                                           in samenwerking met de World Gem Foundation

Start je nieuwe carriëre hier:

De Dutch Gem Academy is de Nederlandse partner van de World Gem Foundation (WGF). De Dutch Gem Academy (DGA) is een onderdeel van Sole Leone Gem Academy.

Deze WGF heeft tot doel de kennis over edelstenen en edelstenen determineren (gemmologie)  te bevorderen door het verstrekken van een uitgebreide dynamische en praktische opleiding.

De theorie wordt in het Engels online beschikbaar gemaakt. Nederlandse ondersteuning is altijd mogelijk. Aansluitend zijn er allerlei praktijk opleidingen met persoonlijke begeleiding en ondersteuning in het Nederlands of Engels.

Na elke theorie module is een certificaat te behalen met een online toets. Als alle theorie met goed resultaat zijn afgerond ontvang je een diploma van de WGF. Na het afronden van de verschillende praktijk opleidingen zijn er ook weer losse certificaten te behalen en heb je de totale opleiding met goed resultaat afgerond dan ontvang je het Career Gemmologist Diploma.

Investeer in kennis, het is meer dan de moeite waard en nog leuk ook!


   never stop exploring!

Edelsteenkunde is een toegepaste wetenschap die in ontwikkeling blijft

Kennis is kracht en geeft vertrouwen!

Prachtige foto's en illustraties maken het online leren een feestje!

De praktijklessen zorgen ervoor dat je de opgedane kennis direct leert toepassen!

diploma Career Gemmologist

 € 6400,-

Career Gemmologist Diploma

Career gemmologist programma bestaat uit online 78 theorie lessen met 16 online toets momenten. Aansluitend zal er 228 uur praktijklessen gevolgd moeten worden om en 4 praktijktoetsen behaald moeten worden om het diploma te kunnen behalen. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Nederlandse begeleiding aanwezig.

diploma CGF

€ 4575,-

Coloured Gemst. Professional

Coloured Gemstones Professional bestaat uit 74 online theorie lessen  met 13 toets momenten. Aansluitend zal er 5 x 5 dagen praktijklessen (min. 120 uur) gevolgd worden en hier zijn toets momenten nog niet inbegrepen. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Nederlands begeleiding aanwezig. 

diamant professional diploma

 € 2225,-

Diamond professional

Diamond Professional Diploma bestaat uit 8 online theorie lessen met 3 toets momenten. Aansluitend zal er 8dagen praktijklessen (min 48 uur) gevolgd worden en hier zijn toets momenten nog niet inbegrepen. Een praktijk toets zal dit onderdeel afsluiten. Na behalen van eindtoets en theorie toetsen zal een diploma de opleiding afronden. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Nederlands begeleiding aanwezig.

intro WGF

Samengevat:

Je ziet er is enorm veel mogelijk, op eigen tempo, prachtige materialen, update elke 2 jaar, geen extra abonnementskosten, Nederlandse ondersteuning, of juist indien gewenst in Engels of Frans.

Theorie modules zijn te downloaden, overal online beschikbaar, ook in print als extra optie mogelijk (tegen kostprijs).


Via de WGF website kan je direct via Paypal je aankoop doen. Wil je liever via een bankoverschrijving en factuur via Sole Leone, neem dan contact op via de knop hieronder.