rough diamonds

Diamant testen, meer dan de moeite waard!

onderscheid tussen natuurlijk en laboratorium niet met loep te zien!

Moderne apparatuur beschikbaar

Wilt u zeker weten of uw diamant een diamant met natuurlijke oorsprong is? Neem dan eens de proef op de som en wacht niet tot er een probleem is. Zowel losse als gezette stenen kunnen getest worden met de ultra moderne Exa screener en de GemPen.


Exa diamant screener:

Op basis van sterke UV luminescentie en photoluminescentie spectroscopie wordt het mogelijk losse of gezette diamanten (vanaf 0.005 ct) te testen op hun natuurlijke oorsprong op uiterst betrouwbare manier. Vaak is dubbele bevestiging mogelijk met de uitgebreide spectrum optie.

Je blijft zelf aanwezig om te ervaren hoe dit wordt geconstateerd en krijgt uitleg hoe dit bepaald wordt.

diamant screenen

GemPen niet alleen geschikt voor diamant!

De GemPen is een hele handzame oplaadbare diamant screener die ook heel behulpzaam kan zijn bij beoordelen van robijnen en saffieren. De GemPen heeft ook een extra accessoire de 'darkroom' waarmee het ook mogelijk is om in een lichte omgeving de stenen in donkere huls te plaatsen. De Gempen werkt op basis van Xenon UV filtering en hiervoor zijn verschillende filters beschikbaar. Indien gewenst kunt u ook de GemPen aanschaffen.

GemPen test situatie

rapportage mogelijk:

Wil je de conclusie in een rapport ontvangen dan kan dit.  Er zal vooraf een prijsafspraak gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid edelstenen of juwelen die gescreent moeten worden. Aangezien het onderzoek per edelsteen kan verschillen in tijd (afhankelijk welke apparatuur noodzakelijk is) zijn de kosten niet per gewicht of per soort.

Deze rapportage is voor jou bedoeld als bewijs van de ervaring waarbij je zelf aanwezig was. Dit is echter geen laboratorium rapport, hiervoor zal ik doorverwijzen naar het NEL of internationaal laboratorium. 

Wil je tevens een taxatie van uw edelstenen of juwelen dan zal er worden samengewerkt met een erkende taxateur, die blij is met het feit dat de soort edelstenen voor hun met bewijs bepaald is. 

Diamant screenen veel goedkoper dan een miskoop doen!

Goed om te weten:

De kosten voor een basisconsult van 30 minuten zijn 55€ (incl. btw).

Je blijft altijd zelf bij de determinatie en testen aanwezig omdat het een unieke ervaring is om te zien hoe de edelsteensoort bepaald wordt en de uitleg als een beleving wordt ervaren. Je eigendommen (of die van je klant) hoeven dus niet bij ons achtergelaten te worden.  Ook je klant is welkom mocht dit gewenst zijn.

kerk in de zon

Cibjo regels belangrijk

doe er je voordeel mee!