Over Leone

edelstenen verdienen het om zorgvuldig

gedetermineerd te worden!

Visie en missie

Het feit dat er allerlei soorten edelstenen met dezelfde kleuren bestaan maakt dat je niet in één oogopslag de soort met zekerheid kan bepalen. Dit maakt het vak dan ook extra uitdagend, ook omdat elke edelsteen zijn eigen verhaal heeft. Daarnaast is er door de ontwikkeling van behandelingen van edelstenen heel veel mogelijk om de edelsteen mooier te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Hierbij moeten we ook syntheses (in de fabriek gemaakte stenen) natuurlijk meenemen.

Dit feit en de mooie beleving om zelf edelstenen te determineren (soort bepalen), heeft mij er bewust gemaakt dat er meer kennis over edelstenen nodig is. Niet alleen bij vak branche (juweliers, goudsmeden, groothandel, taxateurs, veilinghuizen ed.) maar ook erg nuttig voor de drager en alle edelstenenfans .

Het toepassen van kennis en zelf aan de slag te gaan met edelstenen determineren is dé aanpak en oplossing want hierdoor weet je echt welke edelsteen je hebt. Het overbrengen van deze kennis en uitwisselen van ervaringen geven mij enorme voldoening. Het is echt de moeite waard (voor het beleving en de portemonnee) om edelstenen goed te bekijken. Met als doel eerlijke en betrouwbare informatie over de soort te bevorderen en te waarborgen.

Alleen door educatie op elk niveau in de keten (van producent tot de consument) kan deze visie gerealiseerd worden. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, maar ik draag op deze manier mijn steentje er aan bij. Gelukkig zijn er wereldwijd  ook vele anderen die voor deze missie gaan.

Om de sfeer te proeven en idee te krijgen:

World Gem Foundation

Sole Leone is met de Dutch Gem Academy de Nederlandse partner van de World Gem Foundation.

Deze organisatie heeft tot doel de kennis over gemmologie en edelstenen determineren te bevorderen door het verstrekken van uitgebreide dynamische en praktische opleidingen zowel in theorie als in praktijk met persoonlijke begeleiding en ondersteuning in het Nederlands.

De mogelijkheden variëren van een algemene online theorie module tot een complete diploma opleiding tot gemmoloog. 

Per online theorie module zijn losse certificaten te behalen per onderdeel maar ook praktijk diploma's behoren tot de mogelijkheden. 

Soms werken we samen met samenstelling van groepen en is cursus bij een van de wereldwijde partners ook een mogelijkheid.

intro WGF

Partner van World Gem Foundation

Samen weet je meer!

complete afzender

memberships:

ICA

International Coloured Gemstones Association

De ICA is een vereniging die kleur edelstenen promoot, kennis vergroot en belangen behartigen voor alle betrokkenen. Ethiek en mensenrechten staan hoog in het vaandel.
AGA

Accredited Gemologist Association

in deze associatie zijn wereldwijd gediplomeerde gemmologen verenigd die staan voor correcte informatie en transparantie.

Federatie Goud en Zilver

            Federatie                   Goud en Zilver

De branche vereniging voor juweliers, goudsmeden, taxateurs en edelstenenhandel. Ze staan voor eerlijke en betrouwbare markt waar consument beschermd wordt.

mooie reacties van klanten

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Rode opaal bestaat toch niet!

Eenmaal de stappen van determineren met student doorgelopen, kon ze niet de goede naam van de edelsteen bij haar resultaten vinden. Haar metingen waren perfect maar ze kende rode vuuropaal niet en ze was dan ook helemaal verrukt van deze belevenis. 

Vooor mij weer het bewijs dat je dus niet op je eerste gevoel of indruk een edelsteen kan beoordelen. Er bestaan meer mooie rode edelstenen en ook zijn er meerdere kleuren edelsteen per soort. 

Je begrijpt dat ze fan geworden is van deze mooie rode vuuropaal.  Deze verbazing en vewondering is een bijzondere herinnering geworden die ze niet snel zal vergeten. En daar doe ik het voor!

Fire opal red and orange
Ms. Nameless
Add Your Stars
Weet echt niet wat dit is!

De mooiste feedback vond ik de opmerking dat ze het echt spannend vonden om met edestenen aan de slag te gaan. En om zélf het soort edelsteen te mogen identificeren met de juiste apparatuur en natuurlijk een duidelijke instructie hoe de apparatuur correct te gebruiken.

Dus durf edelstenen van dichtbij te bekijken en laat je verwonderen door zelf te ontdekken.

Want iedere steen heeft zijn eigen verhaal en verdient het om meer van te weten.

red gemstones
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kan dit ook iets bijzonders zijn?
Een groothandel in edelstenen kwam met verzoek voor determinatie van gele steen en zei dat het waarschijnlijk glas was. Hoe leuk om te ontdekken dat dit helemaal niet het geval was maar een prachtige citrien. Nog leuker is dat we het bewijs simpel konden laten zien omdat er een prachtige bull's eye te zien was. Dus soms zijn de uitkomsten mooier dan je denkt!
gele edelstenen
Ms. Nameless
Add Your Stars

Jong geleerd is ............

Lieve was echt super enthousiast! Ze komt zeker nog terug. Wat zou een handig vervolg zijn?  Lieve heeft een speciale Summer Challenge Basic Gemmology extra gedaan, met de online Basic Gemmology module, 2 webinars en een praktijkles. En met succes 2 certificaten behaald!

s

Youngest student Lieve
Ms. Nameless
Add Your Stars